Atenţie viitoare mămici! Ce alimente nu trebuie să consumaţi în timpul sarcinii
Publicat pe 24.01.2020 la 14:56 Actualizat pe 24.01.2020 la 14:58
Dacă vă gândiţi să aduceţi pe lume un copil sau sunteţi deja însărcinate trebuie să ştiti că există câteva interdicţii alimentare.
Dacă vă gândiţi să aduceţi pe lume un copil sau sunteţi deja însărcinate trebuie să ştiti că există câteva interdicţii alimentare.
Vitoarele mămici trebuie să aibă mereu mare grijă la tot ceea ce fac, dar şi la tot ceea ce mănâncă. Pentru că sănătatea lor înseamnă sănătatea bebeluşului.
Când vine vorba de alimentaţia unei femei însărcinate lucrurile sunt puţin mai complicate pentru că poftele viitoarelor mămici pot fi extreme.
De aceea este bine de ştiu care sunt alimentele care sunt interzise femeilor însărcinate.
Iată ce trebuie să elimini din meniul tău dacă vrei să aduci pe lume un bebeluş perfect sănătos: ouăle crude, carnea crudă, mezelurile afumate, peştele cu conţinut ridicat de mercur, crustacee, lapte, băturile nepasteurizate, ananasul, papaya sau rodia.
O femeie însărcinată nu trebuie să mănânce carne crudă sau nepreparată suficient pentru a nu contacta Listeria, Salmonella sau toxoplasma. Salmonela este o bacterie extrem de periculoasă, fiind găsită şi în ouăle crude, fierte moi sau negătite bine.
De aseenea, şi brânzeturile por crea toxiinfecţii alimentare sau alte complicaţii viitoarelor mamăci. Acestea pot conţine bacteriae.coli.
Poate cel mai periculos aliment este ananasul care poate provoca avortul, acelaşi efect îl poate avea şi rodia, iar papaza poate produce contracţii puternice